Pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Splošni pogoji poslovanja veljajo enako za vse kupce izdelkov Idriamant, uporabnike, ki se registrirajo v spletni trgovini Idriamant.si ali ki nakup izdelkov Idriamant opravijo brez registracije, preko e-naslova info@idriamant.si, preko telefona 040 551 690, preko Facebook strani Idriamant ali Instagram profila Idriamant. Za kupce preko Etsy spletne trgovine Idriamant veljajo tam objavljeni pogoji poslovanja (v angleščini), ki so skladni s tu objavljenimi pogoji poslovanja.

S spletno trgovino Idriamant.si na naslovu www.idriamant.si ter s Facebook stranjo Idriamant in Instagram profilom Idriamant upravlja A5 STUDIO, arhitektura, oblikovanje in čipka, Anja Petek s.p. (v nadaljevanju »ponudnik« storitev e-poslovanja).

A5 STUDIO, Anja Petek s.p.

Jakšičeva ulica 2, 1000 Ljubljana

info@idriamant.si

GSM 040 551 690

matična št. 8009902000  | Datum vpisa pri registrskem organu (AJPES, izpostava Ljubljana):  1. 7. 2017.

davčna št. 28883110 | Nisem DDV zavezanec.

Prodajne cene so brez DDV, ker nisem DDV zavezanec. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost.

POSTOPEK NAKUPA

REGISTRACIJA

Z registracijo v sistem spletne trgovine Idriamant.si obiskovalec pridobi uporabniško ime in geslo ter tako postane uporabnik in si pridobi možnost nakupa prek spletne aplikacije. Nakup je možen tudi brez registracije, preko e-naslova info@idriamant.si ali preko telefona 040 551 690 ter preko Facebook strani Idriamant in Instagram profila Idriamant. Neregistriranega kupca ponudnik obvesti o splošnih pogojih poslovanja.

POSTOPEK NAKUPA V SPLETNI TRGOVINI

  1. Kupec si izbere artikle v spletni trgovini ter sledi zaslonskim navodilom za oddajo naročila. V primeru tehničnih težav ali najdenih napak lahko kontaktira ponudnika preko e-naslova ali telefona.
  2. Ob oddaji naročila kupec potrdi, da sprejema pogoje poslovanja ter da se z oddajo naročila strinja s plačilom. Po oddaji naročila z obveznostjo plačila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v obdelavo. Registriranemu kupcu so podatki o statusu in vsebini naročila dostopni tudi na spletni strani ponudnika z uporabniškim imenom in geslom.
  3. Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi ali z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za izpolnitev naročila pokliče kupca na njegovo telefonsko številko ali mu pošlje e-pošto. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po e-pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je s tem nepreklicno sklenjena.
  4. Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po e-pošti obvesti kupca. Kupec za kupljeno blago prejme eRačun po e-pošti, ki enakovredno zamenjuje račun v papirni obliki. Za gotovinska plačila kupec prejme davčno potrjen račun iz vezane knjige računov.
  5. Osebni prevzem izdelkov je možen po predhodnem dogovoru v Ljubljani ali Logatcu.

CENE

Ponudnik si pridržuje pravico do nenapovedane spremembe cen.

Če se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, velja cena ob oddaji naročila.

V primeru napačnega podatka o ceni bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa.

Popusti, promocijske kode ipd. se ne seštevajo.

NAČINI PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

z gotovino ob prevzemu (po povzetju)

z nakazilom na transakcijski račun upravitelja z UPN obrazcem ali preko spletne banke

plačilo preko PayPal na info@idriamant.si, kjer je brez registracije možno tudi plačilo s kreditno kartico (npr. Visa, Visa Electron, MasterCard)

Ponudnik kupcu izda račun na elektronskem mediju z razčlenjenimi stroški in navodili kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena pri ponudniku.

ROKI

Dobavni rok za izdelke na zalogi in manjša naročila je predvidoma 3 do 5 dni.

Za izdelke, ki niso na zalogi in za večja naročila je dobavni rok predvidoma 5 do 10 dni ali več, odvisno od velikosti naročila.

Predvideni roki dobave so objavljeni pri vsakem posameznem izdelku, za točen rok in stanje zaloge izdelkov pa je potrebno kontaktirati ponudnika.

Ponudnik bo blago v dogovorjenem roku pripravil in odposlal po pošti oz. izročil ob osebnem prevzemu.

DOSTAVA

Za dostavo pošiljk skrbi Pošta Slovenije. Rok dostave po Sloveniji za priporočene pošiljke je 1 do 3 delovne dni. Za zamude pri dostavi pošiljk po pošti ponudnik ne more odgovarjati.

Poštnina po Sloveniji znaša 3 EUR, v tujino pa 6 EUR, razen če ni navedeno drugače pri opisu izdelkov oziroma pri zaključku nakupa.

Velja brezplačna dostava po Sloveniji ob naročilu nad zneskom 50 EUR in v tujino ob naročilu nad zneskom 100 EUR.

Plačilo po povzetju je možno samo za dostavo po Sloveniji. Kupec mora ob tem Pošti Slovenije poravnati znesek vplačilnega dokumenta (obrazec UPN) po veljavnem ceniku, ki je na voljo na spletni strani https://www.posta.si/ceniki (Cenik ostalih storitev). Ta znesek ni vključen v poštnino.

Vplačilo obrazca UPN in UPN QR (maj 2018):

do 98,00 EUR | 1,05 EUR

nad 98,00 EUR do 501,00 EUR | 1,07 % od vrednosti

nad 501,00 EUR | 5,36 EUR

KOMENTARJI UPORABNIKOV

Ponudnik omogoča, da mnenje oziroma komentar ter recenzije izdelkov napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice brez izjem in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

VRAČILO BLAGA

Kupec, ki naroči izdelke v spletni trgovini, lahko v primeru, da z naročenimi izdelki ni zadovoljen ali želi od pogodbe (nakupa) iz kakršnegakoli razloga odstopiti, v roku 15 dni od prejema izdelka sporoči ponudniku na e-naslov, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev.

V roku 15 dni po sporočilu mora kupec blago na lastne stroške v nespremenjeni količini, nerabljeno, v originalni embalaži in nepoškodovano poslati na naslov, ponudnika. Vračilu mora kupec obvezno priložiti kopijo računa.

Kupcu v roku 30 dni od prejema sporočila ponudnik vrne vsa opravljena plačila. Stroške, ki nastanejo ob vračilu blaga, poravna kupec.

Za izdelke narejene po meri, odstop od nakupa v roku 15 dni brez navedbe razloga ni mogoč. V primeru izdelkov narejenih po meri, lahko kupec uveljavlja reklamacijo v roku 60 dni. Reklamacija mora biti pisna in mora vsebovati:

točno navedbo izdelka ali več izdelkov,

napako, ki se reklamira in

priložen mora biti originalni račun.

Kupec mora omogočiti ponudniku, da izdelek pregleda.

Ponudnik kupcu odgovori najkasneje v roku 8 dni. V primeru upravičenosti reklamacije, ponudnik kupcu ponudi odpravo napake, nov izdelek ali možnost odstopa od pogodbe.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko npr. zaloga artiklov in roki dobave spremenijo ali se ne ujemajo s podatki na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah, se dogovoril za daljši rok dobave, mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Fotografije izdelkov v čim večji meri poskušajo prikazati glavne lastnosti izdelkov. Vendar pa se fotografije lahko razlikujejo od natančnih lastnosti izdelka, kot so npr. odtenek barve, tekstura in dejanska velikost.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik se zavezuje, da si bo prizadeval po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Skladno z zakonskimi normativi ponudnik ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino Idriamant.si na območju Slovenije ter objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).

VARNOST IN PIŠKOTKI

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (odgovor na povpraševanje, pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Piškotki

Spletna stran Idriamant.si uporablja piškotke za namene boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. V skladu z 157. členom Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-01) se mora uporabnika obvestiti o uporabi piškotkov.

  •     Obvezni piškotki (nujni za delovanje spletnega mesta in ji ni možno onemogočiti)
  •     Piškotki za anonimno spremljanje statistike obiska

Razlogi za uporabo

Piškotki so manjše tekstovne datoteke, ki jih obiskano spletno mesto shrani v napravo z namenom prepoznavanja teh naprav. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika, piškotki pa so pomembno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogi za uporabo piškotkov so shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani, pomoč pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine) in zbiranju statistik. S pomočjo piškotkov lahko upravljalec spletne strani oceni učinkovitost zasnove svoje spletne strani.

Onemogočanje piškotkov

Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Informacije o nastavitvah za piškotke so za različne spletne brskalnike na voljo preko njih samih.

Več informacij o piškotkih

www.piskotki.net

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij z namenom razjasnitve naročila oz. naslova za dostavo. Ponudnik uporabnika ne po kontaktiral z namenom informiranja o novostih in promocijskih akcijah razen v primeru, da uporabnik tovrstno komunikacijo izrecno dovoljuje. Osebne podatke in kontaktne naslove, ki jih je uporabnik oddal ob prijavi ali ob naročilu, ponudnik skrbno varuje  in uporablja v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Uredbo (EU) 2016/679 oziroma Splošno uredbo o varstvu podatkov (SUVP) – »The General Data Protection Regulation« (GDPR).

Več o tem si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.