O nas

O nas

Smo skupina oblikovalcev, arhitektov, klekljaric in ljubiteljev čipke, ki združeni pod znamko IDRIAMANT svetu predstavljamo lepote unikatne ročno klekljane čipke iz Idrije in drugih delov Slovenije. Sodelujemo z izkušenimi klekljaricami z namenom ustvarjanja sodobnih izdelkov iz čipke za 21. stoletje. Sodelujemo v okviru Društva Preplet in kot A5 STUDIO, Anja Petek Ilešič s.p. ter A+D, Tina Černigoj s.p.

Ekipa

Anja (1988) je arhitektka, oblikovalka in certificirana klekljarica. Klekljanja se je naučila že pri osmih letih v osnovni šoli v Logatcu in je čipko takoj vzljubila. Leta 2012 je med magistrskim študijem na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani pričela oblikovati in izdelovati klekljan nakit. Novembra istega leta je pri Čipkarski šoli Idrija pridobila nacionalno poklicno kvalifikacijo za klekljarico. Med letoma 2014 in 2016 je sodelovala z Društvom Idrija 2020 kot oblikovalka in klekljarica. Leta 2017 je pridobila tudi certifikat za geografsko označbo porekla Idrijska čipka. Je samostojna podjetnica, soustanoviteljica in predsednica Društva Preplet ter skupaj s Tino in Mihom gonilna sila znamke Idriamant.

Tina (1988) je arhitektka, oblikovalka, klekljarica in soustanoviteljica Društva Preplet. Klekljanja se je naučila v osnovni šoli, svoje znanje pa je ponovno obudila po končanem magisteriju na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani. Od leta 2013 oblikuje avtorske vzorce za čipko. Njeni klekljani izdelki združujejo tradicionalne vzorce s sodobnim oblikovanjem. Poleg arhitekture in oblikovanja jo navdušuje narava, ki je velikokrat izvor njenih idej. Raznoliki vzorci in barve, zvok klekljev, sprostitev in hkrati vznemirjenje, kaj bo nastalo, je tisto, kar jo pritegne k izdelovanju klekljanje čipke.

Miha (1985) je abs. arhitekture in prokurist pri A5 STUDIO, Anja Petek Ilešič s.p. Je podpredsednik Društva Preplet in njegov soustanovitelj. V ekipi skrbi za tehnično pomoč in podporo.

Angela je upokojena srednješolska profesorica fizike in Anjina mama, ki je naši družinski ekipi med materinskim in starševskim dopustom velikodušno priskočila na pomoč prek kratkotrajnega dela. Skrbi predvsem za pravočasno oddajo naročil na pošto.

Janja, Marjeta, Roberta in Saša so izkušene čipkarice in nepogrešljivi del naše ekipe. Prihajajo iz Idrije, Cerknega, Logatca in okolice Ajdovščine. Pridobljene imajo certifikate za geografsko označbo Idrijska čipka, kar dokazuje njihovo klekljarsko veščino. Izdelki izpod njihovih prstov nadaljujejo tradicijo Dežele idrijske čipke.

Save

Save

Save


IDRIAMANT

A5 STUDIO, Anja Petek Ilešič s.p. se od leta 2017 ukvarja z arhitekturo, oblikovanjem in čipko. Razvija in prodaja klekljane izdelke pod imenom IDRIAMANT ter upravlja s spletno trgovino na strani www.idriamant.si, spletno trgovino na Etsy-ju www.etsy.com/shop/idriamant. Upravlja tudi s profili na družabnih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in Pinterest.  

A5 STUDIO, Anja Petek Ilešič s.p.

Došce 9, 1370 Logatec

Matična številka 8009902000

Davčna številka 28883110

Davčni zavezanec NE

Transakcijski račun IBAN SI56 6100 0002 5046 038 (DH d.d.)


DRUŠTVO PREPLET

Društvo za razvoj klekljanja Preplet je bilo ustanovljeno februarja 2017. Osnovni namen društva je dejavnost na področju kulture in izobraževanja o klekljanju v Sloveniji. Naš cilj je razvoj klekljanja v visoko cenjeno in spoštovano ročno delo. Želimo dvigniti kakovost klekljanih izdelkov iz tehniškega in oblikovalskega vidika s povezovanjem izkušenih klekljaric z oblikovalci.

www.preplet.si

Društvo Preplet

Došce 9, 1370 Logatec

Anja Petek Ilešič, predsednica društva

Matična številka 4097173000

Davčna številka 50002856

Davčni zavezanec NE

Transakcijski račun IBAN SI56 6100 0001 6663 298 (Delavska hranilnica d. d. Ljubljana)