Ponudba

Klekljan nakit

Klekljan nakit in avtorska idrijska čipka – darila, spominki

Izdelujemo edinstven klekljan nakit iz avtorske čipke, modne dodatke, poslovna darila, izdelke po meri in unikatne spominke z idrijsko čipko.

  • Ponujamo visoko kvaliteten klekljan nakit v privlačni darilni embalaži.
  • Naš klekljan nakit se odlično nosi, trajno ohrani obliko in svoj dragocen lesk.
  • Rišemo lastne vzorce za čipko, ki jih ne boste našli nikjer drugje.
  • Naša ekipa je sposobna izdelati tudi večja naročila po meri v krajšem času.

Ponudbo izdelkov si lahko ogledate v naši spletni trgovini.

Izbrani izdelki so na voljo tudi v partnerskih trgovinah.

V ponudbi imamo tudi material in pripomočke za klekljanje. Klekljarice lahko pri nas kupite sukance, Swarovski kristale in perlice, Preciosa kristale in perlice, delčke za nakit iz pravega srebra in še več.

Imate vprašanje ali želite naročilo po meri? Stopite v stik z nami preko kontaktnega obrazca.

O znamki

IDRIAMANT je znamka unikatnega nakita in izdelkov z avtorsko klekljano čipko, ki združuje sodobno računalniško podprto oblikovanje in tradicionalno ročno izdelavo. Izdelki temeljijo na tradicionalni klekljani čipki iz Idrije pa tudi na tradicijah klekljanja iz drugih delov Slovenije.

Tradicionalna idrijska čipka je naš glavni vir tehniškega znanja in oblikovanja. Na podlagi tega oblikujemo lastne avtorske vzorce za čipko. Navdih za vzorce najdemo v naravi, umetnosti, geometriji in arhitekturi. Najprej skiciramo ideje, potem pa z računalniškimi programi, ki se običajno uporabljajo v arhitekturi, narišemo natančen vzorec za čipko. Z našimi stvaritvami želimo pokazati, da je mogoče svobodno ustvarjati ter hkrati ohranjati in nadgrajevati tradicijo.

Uhani Krog S – majhni roza

Sodelujemo s klekljaricami iz Dežele idrijske čipke in drugih delov Slovenije, ki so se klekljanja naučile v čipkarski šoli ali pa so obiskovale tečaj klekljanja in imajo večletne izkušnje. Pripravimo jim natančna navodila in jih naučimo izdelati vsak posamezen kos čipke. Stalno preverjamo kvaliteto izdelkov, ki jih klekljajo. S pravilnim vrednotenjem njihovega dela jim izkazujemo spoštovanje. Vse to je dokaz, da naši klekljani izdelki znamke IDRIAMANT sodijo v razred najvišje kakovosti.

Darilna embalaža in naročila po meri

Vsi naši izdelki so zapakirani v elegantno darilno embalažo. Oblikovana je po meri posebej za znamko Idriamant in izdelana v Sloveniji. Opremljena je z vgraviranim logotipom in osnovnimi informacijami o izdelku v slovenskem ali angleškem jeziku.

Sprejemamo tudi naročila po meri. Izdelke lahko v celoti prilagodimo vašim željam in potrebam ter dodamo vgravirane oz. tiskane napise.  Naši izdelki so zato primerni za darila ob posebnih priložnostih ter za poslovna in protokolarna darila.

Materiali in vzdrževanje čipke

Za klekljan nakit uporabljamo visoko kakovosten metaliziran sukanec za strojno vezenje. Izdelki iz takšnega sukanca so obstojni, obdržijo obliko in se lahko enostavno ročno očistijo z vodo in milom. Čipke dodatno zaščitimo na obeh straneh s posebnim akrilnim sprejem za utrjevanje. S tem podaljšamo življenjsko dobo izdelkov in jim zagotovimo dolgotrajen lesk. Nakit iz čipke tako obdrži obliko, se odlično nosi in je peresno lahek. Primeren je za posebne priložnosti in svečane dogodke, pa tudi za vsakdan na delovnem mestu ali v prostem času.

Nakitu so običajno dodane svetleče kovinske ali steklene perle, uporabljamo pa tudi kristale Swarowski in Preciosa. Delčki za nakit so izdelani iz obstojnih materialov kot so medenina, zamak ali nerjaveče jeklo. Osnove za uhane in ogrlice so narejene iz srebra (Ag 925) s prevleko iz rodija (Rh) ali platine (Pt) oz. s prevleko iz zlata (Au 24K). Primerne so tudi za občutljivo kožo in odlično dopolnjujejo dragoceno klekljano čipko.