Pravilnik o zasebnosti

Ta pravilnik o zasebnosti opisuje kako in kdaj zbiram, uporabljam in delim osebne podatke in informacije, ko od mene kupite izdelek, me kontaktirate ali kako drugače uporabljate moje storitve prek spletne strani Idriamant.si in z njo povezanih strani in storitev.
Ta pravilnik o zasebnosti ne velja za delovanje, izdelke, ponudbe in storitve tretjih oseb, ki niso v moji lasti ali pod mojim nadzorom.

KDO SEM

S spletno stranjo na naslovu https://idriamant.si in s spletno trgovino Idriamant upravljam:

A5 STUDIO, Anja Petek Ilešič s.p.
Došce 9, 1370 Logatec
[email protected]
V nadaljevanju »upravljavec«.

KATERE OSEBNE PODATKE SE ZBIRA IN ZAKAJ

Ob uporabi spletne strani in naročilu izdelkov Idriamant se zbira osebne podatke potrebne za izpolnitev naročila, kot so ime in priimek, kontaktni podatki (e-naslov, telefon, naslov za dostavo), podrobnosti izdelka, ki ga naročate, podatki o plačilu in drugi podatki potrebni za izdajo računa in izpolnitev poslovnih obveznosti.

Po potrebi se zbirajo tudi drugi podatki in informacije npr. podatki, ki se zbirajo preko kontaktnega obrazca ali drugi osebni podatki za izpolnitev naročila po meri, npr. mere telesa za po meri izdelan kos nakita.

Zbirajo se tudi tehnični podatki, kot so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletne strani in anonimno spremljanje statistike.

Komentiranje na strani ni omogočeno, obiskovalci pa se tudi ne morejo registrirati na spletni strani, zato se na ta način ne shranjuje osebnih podatkov.

Osebne podatke zbiram, uporabljam in delim na podlagi:
– potrebe po izpolnitvi in izboljšavi poslovnih obveznosti, kot so izpolnitev naročila, dostava, podpora strankam, vračila in reklamacije, reševanje pritožb in sporov
– vaše izrecne privolitve, ki jo lahko kadarkoli prekličete, kot npr. če uporabite kontaktni obrazec ali se vpišete v prejemanje novic, obvestil in marketinških sporočil
– zakonskih obveznosti (obvezna poslovna dokumentacija, uradni inšpekcijski pregledi itd.)

Kontaktni obrazci

Osebni podatki posredovani preko kontaktnih obrazcev se uporabljajo izključno za odgovor na vprašanje, izpolnitev morebitnega naročila in s tem povezano komunikacijo. Pred oddajo sporočila preko kontaktnega obrazca je potrebno potrditi, da se s tem strinjate.

Piškotki

Stran uporablja nujno potrebne piškotke za nemoteno delovanje in piškotke za anonimno spremljanje statistike. Dovoljenja za namestitev piškotkov lahko uporabnik kadarkoli nastavi tudi v svojem spletnem brskalniku, ki ga uporablja za dostop do spletnega mesta idriaman.si.

Piškotki so tekstovne datoteke, ki se ob obisku spletnega mesta shranijo na uporabnikovo napravo, s katero je uporabnik dostopal do spletnega mesta. Ob ponovnem obisku spletnega mesta lahko ponudnik dostopa do podatkov na uporabnikovi napravi, ki so se zbrali s pomočjo piškotkov.

Ponudnik s pomočjo piškotkov zagotavlja boljše in uporabniku bolj prijazno in prilagojeno delovanje in prikazovanje spletnega mesta, obenem pa mu piškotki pomagajo pri analizi uporabnikov in pri beleženju obiska (statistični nameni) ter za bolj učinkovito oglaševanje.

Piškotki oziroma podatki, zbrani z njihovo pomočjo, sami po sebi ne omogočajo identifikacije uporabnika v smislu zakonodaje o varstvu osebnih podatkov in z njimi ni mogoče ugotoviti, za katero konkretno osebo gre.

Vsebina iz drugih spletnih mest

Objave na spletni strani lahko vključujejo vsebino iz drugih spletnih mest (slike, video posnetke, tekst itd.). Ta vsebina se ravna točno tako, kot če bi obiskovalec obiskal tisto spletno mesto, s katerega vsebina izvira.

Te spletne strani lahko zbirajo podatke o vas, uporabljajo piškotke, vključujejo vsebino tretjih spletnih mest in spremljajo vašo interakcijo s to vsebino in z lastno vsebino, če imate tam račun ali ste vpisani v tisto spletno stran.

Analitika

Spletna stran uporablja storitev Google Analize (»Google Analytics«) za anonimno spremljanje statistike obiska. Pravilnik o zasebnosti in pogoji storitve so objavljeni na strani https://policies.google.com/?hl=sl.

S kom se deli vaše podatke

Vaši osebni podatki se ne posredujejo nepooblaščenim osebam.

Vaše podatke se zaradi poslovnih, administrativnih in zakonskih razlogov lahko posreduje le pooblaščenim osebam, ki so dolžne ravnati s temi podatki skladno s slovensko in evropsko zakonodajo. S posredovanimi podatki ravnajo v skladu s svojimi splošnimi pogoji poslovanja.

Ob oddaji pošiljk na pošto se posreduje podatke potrebne za dostavo Pošti Slovenije ali drugim dostavnim službam, če ob naročilu izrecno to želite.

Splošni pogoji poslovanja Pošte Slovenije so dostopni na https://www.posta.si/zakoni-in-splosni-pogoji.

Splošni pogoji poslovanja GLS so dostopni na https://gls-group.eu/SI/sl/splosni-pogoji-poslovanja.

Splošni pogoji poslovanja DHL so dostopni na https://www.dhl.si/exp-sl/express/posiljanje/posiljanje_nasvet/terms_conditions.html.

Spletna stran gostuje pri ponudniku Neoserv.si. Njihovi splošni pogoji poslovanja so dostopni na https://www.neoserv.si/pogoji-uporabe.

Za namene izdajanja e-računov se uporablja storitev Cebelca.biz. Njihovi splošni pogoji poslovanja so dostopni na https://www.cebelca.biz/tos-si.html.

Kako dolgo se hrani vaše podatke

Zakonsko in administrativno nepotrebne podatke se zbriše najmanj vsaka 3 leta.
Izdane račune se zaradi zakonskih zahtev hrani 10 let.

Ob oddaji naročila se osebni podatki začasno shranijo na spletni strani. Po 30 dneh se podatki avtomatsko anonimizirajo.

Katere pravice imate glede svojih podatkov

Lahko zaprosite za izpis vaših osebnih podatkov shranjenih na spletni strani ob oddaji naročila vključno s podatki, ki ste jih upravljalcu kakorkoli posredovali. Lahko tudi zaprosite za spremembo ali izbris vaših osebnih podatkov.

To ne vključuje podatkov, ki jih je potrebno obdržati zaradi administrativnih, zakonskih ali varnostnih razlogov.

Kam se pošilja vaše podatke

Podatki se lahko pošiljajo in shranjujejo izven Evropske unije pri ponudnikih Google in Microsoft, katerih storitve so preverjeno skladne z uredbami Evropske unije o varovanju osebnih podatkov, kar potrjuje certifikat »Privacy Shield«. Več o tem: https://www.privacyshield.gov/.

Informacije o vaših podatkih

Vsa vprašanja o vaših osebnih podatkih in informacijah lahko posredujete upravljalcu spletne strani, A5 STUDIO, Anja Petek Ilešič s.p, na [email protected] ali na naslov Jakšičeva ulica 2, 1000 LJUBLJANA, ki je tudi pooblaščena oseba, ki upravlja z vašimi osebnimi podatki in jih varuje.

Logatec, 3. 1. 2022