Pravilnik o zasebnosti

Ta pravilnik o zasebnosti opisuje kako in kdaj zbiram, uporabljam in delim osebne podatke in informacije, ko od mene kupite izdelek, me kontaktirate ali kako drugače uporabljate moje storitve prek spletne strani Idriamant.si in z njo povezanih strani in storitev.
Ta pravilnik o zasebnosti ne velja za delovanje, izdelke, ponudbe in storitve tretjih oseb, ki niso v moji lasti ali pod mojim nadzorom.

KDO SEM

S spletno stranjo na naslovu https://idriamant.si in s spletno trgovino Idriamant upravlja:

A5 STUDIO, Anja Petek s.p.
Jakšičeva ulica 2, 1000 Ljubljana
info@idriamant.si
GSM 040 551 690
V nadaljevanju »upravljavec«.

KATERE OSEBNE PODATKE SE ZBIRA IN ZAKAJ

Ob uporabi spletne strani in naročilu izdelkov Idriamant se zbira osebne podatke potrebne za izpolnitev naročila, kot so ime in priimek, kontaktni podatki (e-naslov, telefon, naslov za dostavo), podrobnosti izdelka, ki ga naročate, podatki o plačilu in drugi podatki potrebni za izdajo računa in izpolnitev poslovnih obveznosti.

Po potrebi se zbirajo tudi drugi podatki in informacije npr. nastavitve uporabniškega računa ob registraciji, podatki ob objavi komentarja na spletni strani, podatki, ki se zbirajo preko kontaktnih obrazcev ali drugi osebni podatki za izpolnitev naročila po meri, npr. mere telesa za po meri izdelan kos nakita.

Zbirajo se tudi tehnični podatki, kot so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletne strani in anonimno spremljanje statistike.

Osebne podatke zbiram, uporabljam in delim na podlagi:
– potrebe po izpolnitvi in izboljšavi poslovnih obveznosti, kot so izpolnitev naročila, dostava, podpora strankam, vračila in reklamacije, reševanje pritožb in sporov
– vaše izrecne privolitve, ki jo lahko kadarkoli prekličete, kot npr. če uporabite kontaktni obrazec ali se vpišete v prejemanje novic, obvestil in marketinških sporočil
– zakonskih obveznosti (obvezna poslovna dokumentacija, uradni inšpekcijski pregledi itd.)

Komentarji

Ko obiskovalci pustijo komentarje na spletni strani se zbira podatke posredovane preko obrazca za komentiranje kot tudi IP naslov obiskovalca in podatke iz brskalnika (»browser user agent string«) za preprečevanje neželenih komentarjev (»spam detection«).

Anonimni podatki ustvarjeni iz vašega e-naslova (imenovani tudi »hash«) so lahko posredovani k storitvi Gravatar, da se preveri, če to storitev uporabljate. Informacije o varstvu osebnih podatkov storitve Gravatar so na voljo preko povezave https://automattic.com/privacy/. Po potrditvi vašega komentarja je vaša profilna slika javno vidna v kontekstu vašega komentarja.

Če ob komentiranju naložite sliko na spletno stan, se izogibajte nalaganju slik s z vključenimi podatki o lokaciji (EXIF GPS). Obiskovalci spletne strani lahko slike na njej prenesejo in pridobijo informacije o lokaciji.

Kontaktni obrazci

Osebni podatki posredovani preko kontaktnih obrazcev se uporabljajo izključno za odgovor na vprašanje, izpolnitev morebitnega naročila in s tem povezano komunikacijo. Pred oddajo sporočila preko kontaktnega obrazca je potrebno potrditi, da se s tem strinjate.

Piškotki

Ko pustite komentar na spletni strani se lahko odločite, če želite ob tem med piškotke shraniti svoje ime in e-naslov, da vam ni potrebno vedno znova vnašati teh podatkov za nov komentar. Ti piškotki se shranjujejo za obdobje enega leta.

Če imate račun in se vpišete v spletno stran, se bo ustvaril začasni piškotek, ki preveri, ali vaš brskalnik sprejema piškotke. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in se izbriše, ko zaprete svoj brskalnik.

Ko se vpišete se bo ustvarilo več piškotkov z namenom, da se shranijo vaše informacije ob vpisu in vaše zaslonske nastavitve. Piškotki z informacijo o vpisu trajajo dva dni, za zaslonske nastavitve pa eno leto. Če izberete nastavitev »Zapomni si me« (»Remember Me«) bodo piškotki z informacijami o vpisu trajali dva tedna. Če se iz računa izpišete, bodo ti piškotki odstranjeni.

Vsebina iz drugih spletnih mest

Objave na spletni strani lahko vključujejo vsebino iz drugih spletnih mest (slike, video posnetke, tekst itd.). Ta vsebina se ravna točno tako, kot če bi obiskovalec obiskal tisto spletno mesto, s katerega vsebina izvira.

Te spletne strani lahko zbirajo podatke o vas, uporabljajo piškotke, vključujejo vsebino tretjih spletnih mest in spremljajo vašo interakcijo s to vsebino in z lastno vsebino, če imate tam račun ali ste vpisani v to spletno stran.

Analitika

Spletna stran uporablja storitev Google Analize (»Google Analytics«) za anonimno spremljanje statistike obiska. Pravilnik o zasebnosti in Pogoji storitve so objavljeni na strani https://policies.google.com/?hl=sl.

S kom se deli vaše podatke

Vaši osebni podatki se ne posredujejo nepooblaščenim osebam.

Vaše podatke se zaradi poslovnih, administrativnih in zakonskih razlogov lahko posreduje le pooblaščenim osebam, ki so dolžne ravnati s temi podatki skladno s slovensko in evropsko zakonodajo. S posredovanimi podatki ravnajo v skladu s svojimi splošnimi pogoji poslovanja.

Ob oddaji pošiljk na pošto se posreduje podatke potrebne za dostavo Pošti Slovenije ali drugim dostavnim službam, če ob naročilu izrecno to želite. Splošni pogoji poslovanja Pošte

Slovenije so dostopni na https://www.posta.si/zakoni-in-splosni-pogoji.

Spletna stran gostuje pri ponudniku Domovanje.com. Njihovi splošni pogoji poslovanja so dostopni na https://www.domovanje.com/splosni-pogoji-poslovanja/.

Za namene izdajanja e-računov se uporablja storitev Cebelca.biz. Njihovi splošni pogoji poslovanja so dostopni na https://www.cebelca.biz/tos-si.html.

Kako dolgo se hrani vaše podatke

Zakonsko in administrativno nepotrebne podatke se zbriše najmanj vsaka 3 leta.
Izdane račune se zaradi zakonskih zahtev hrani 10 let.

Če pustite komentar in z njim povezane podatke, je ta komentar in z njim povezani podatki shranjen neomejeno dolgo. Razlog za to je, da se lahko prepozna in odobri vse nadaljnje komentarje, namesto da se jih zadržuje v vrsti za moderiranje.

Od uporabnikov, ki se registrirajo na spletni strani, se shranjuje osebne podatke, ki jih vpišejo v svoj profil. Vsi uporabniki lahko pregledujejo, spreminjajo ali izbrišejo svoje osebne podatke kadarkoli, ne morejo pa spremeniti uporabniškega imena. Administrator spletne strani in od njega pooblaščene osebe lahko vidijo in spreminjajo te podatke.

Katere pravice imate glede svojih podatkov

Če imate račun na spletni strani ali ste pustili komentarje, lahko zaprosite za izpis vaših osebnih podatkov shranjenih na spletni strani vključno s podatki, ki ste jih upravljalcu kakorkoli posredovali. Lahko tudi zaprosite za spremembo ali izbris vaših osebnih podatkov.

To ne vključuje podatkov, ki jih je potrebno obdržati zaradi administrativnih, zakonskih ali varnostnih razlogov, kot tudi ne javno objavljenih komentarjev oz. vaših mnenj o izdelkih, ker ste ob nakupu izdelka skladno s splošnimi pogoji poslovanja avtorske pravice za te komentarje brez izjem in časovno neomejeno prenesli na ponudnika.

Kam se pošilja vaše podatke

Podatki se lahko pošiljajo in shranjujejo izven Evropske unije pri ponudnikih Google in Microsoft, katerih storitve so preverjeno skladne z uredbami Evropske unije o varovanju osebnih podatkov, kar potrjuje certifikat »Privacy Shield«. Več o tem: https://www.privacyshield.gov/.
Komentarji obiskovalcev se lahko preverjajo z avtomatiziranimi storitvami za preverjanje neželenih komentarjev (»automated spam detection service«).

Informacije o vaših podatkih

Vsa vprašanja o vaših osebnih podatkih in informacijah lahko posredujete upravljalcu spletne strani, A5 STUDIO, Anja Petek s.p, na info@idriamant.si ali na naslov Jakšičeva ulica 2, 1000 LJUBLJANA, ki je tudi pooblaščena oseba, ki upravlja z vašimi osebnimi podatki in jih varuje.

Ljubljana, 25. 5. 2018